Nuldelijnsondersteuning in de ECHOS Homes

De ECHOS Homes hebben een prominente rol in de veteranenondersteuning. Al jaren staan de ECHOS Homes bekend als ontmoetingsplek voor (ex)Militairen, Veteranen en hun Thuisfront.

Sinds 2012 loopt het landelijke project nuldelijnsondersteuning. Dit project is opgezet door het Veteranenplatform en het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen en is erop gericht om drempelloze ondersteuning te geven aan veteranen en thuisfront en – waar nodig – een wegwijzer te zijn in het landschap van Professionele hulpverlening. Staf en vrijwilligers van de ECHOS Homes zijn gecertificeerde nuldelijnsondersteuners.

Tijdens de openingstijden van een ECHOS Home is altijd een Nuldelijnshelper aanwezig om waar nodig een luisterend oor te bieden of om iemand met raad en daad bij te staan.

Natuurlijk doen we veel meer, want ook voor die veteranen en het thuisfront waar het gewoon goed mee gaat, bieden we een plek met een warm welkom en een heerlijke kop koffie of thee voor ontmoeting en diverse activiteiten.

Wekelijks op vaste dagen organiseren we specifieke veteraneninlopen in de verschillende ECHOS Homes of organiseren we met regelmaat samen met veteranen een leuk evenement. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan, wat is nou fijner eens je hart op te halen aan oude kameraden en gelijkgestemden.

Op dit moment kennen we de volgende inloopavonden die vast staan:

  • ECHOS Home Harskamp: Elke laatste dinsdag van de maand van 19:00 tot 22:00
  • ECHOS Home Havelte: Donderdag van 08.00-21.30 uur
  • ECHOS Home Rotterdam: Elke laatste dinsdag 19:00 tot 22:00
  • ECHOS Home Schaarsbergen: Elke vierde donderdag van de maand 17:00 tot 21.00
  • ECHOS Home Oirschot: Elke derde woensdag van de maand 15:00 tot 21:00
  • ECHOS Home Ermelo: één keer per maand op donderdagavond van 18.00-21-30. De actuele datum van de veteraneninloop wordt bekend gemaakt via Facebook maar u kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen via 0341-552830.

Daarnaast zijn er regelmatig evenementen die ook via onze facebookpagina’s worden aangekondigd. Ook organiseren vele veteranenverenigingen hun activiteiten en bijeenkomsten in de diverse ECHOS Homes. Heb je nou zelf een idee voor een leuk evenement? Zou jij iets willen doen voor veteranen? Neem met een gerust hart contact op met de vestiging bij jou in de buurt.