Nieuws

Artikel van De Ombudsman in De Telegraaf van 24 juni 2017 inzake erkenning veteranen.

 

Banenmarkt donderdag 22 juni bij ECHOS Home 'de Vrijheid' in Oirschot:

Voortman Onderscheidingen:

Alle ECHOS Homes zijn vanaf vandaag inleverpunten voor het opmaken van uw onderscheidingen via Voortman Onderscheidingen.
Voortman onderscheidingen staat garant voor: Kwaliteit, snelheid en service

Hieronder is het proces, voor het op laten maken van uw onderscheidingen, weergegeven in  stappen.

Inlevermogelijkheden

1. Inleverpunten

ECHOS-Homes:
Echos-Home 'de Eendracht' (MK Erfprins),  Den Helder
Echos-Home 'het Baken', Darp (Havelte)
Echos-Home 'de Schakel',  Ermelo
Echos-Home 'het Anker' (MK van Ghent),  Rotterdam
Echos-home 'de Landing',  Schaarsbergen
Echos-home 'Baan Zulu',  Harskamp
Echos-home 'de Vrijheid',  Oirschot.

2. Per post versturen.

Indien u deze toegang niet heeft of wenst te gebruiken, dan kunt u uw onderscheidingen per aangetekende post verzenden naar:

Voortman Onderscheidingen
Haarstraat 131
7462 AN Rijssen

3. Op afspraak

Een derde mogelijkheid is om, op afspraak, uw onderscheidingen persoonlijk bij Voortman langs te brengen. Bij spoed kunt u contact met hen opnemen en verzorgen zij maatwerk.

Logistiek

1. Gegevens

In alle gevallen dient u de volgende gegevens te vermelden; Naam, adres, rang, krijgsmachtonderdeel, e-mail, (mob.)telefoonnummer. Bij de bovengenoemde winkels zijn beschermende enveloppen en inschrijfformulieren beschikbaar voor uw gemak.

2. Aankomst atelier

Uw onderscheidingen komen binnen bij het atelier, u krijgt hiervan een ontvangstbevestiging per e-mail.

3. Uw opdracht is gereed voor verzending

Zodra uw onderscheidingen opgemaakt zijn en de standaard kwaliteitscontrole hebben doorlopen, ontvangt u een bevestigingsmail met uw factuur. Na ontvangst van uw betaling worden uw onderscheidingen in luxe cassette aan u geretourneerd naar het door u opgegeven adres, indien van toepassing aangetekend. Als u uw onderscheidingen ingeleverd heeft bij een van de winkels, dan kunt u ze daar ook weer ophalen. U ontvangt dan telefonisch bericht van het winkelpersoneel. Onze richttijd voor de opmaak betreft twee weken.

4. Declaratie

Indien u actief dienend militair bent, komen de kosten van de opmaak voor rekening van Defensie. Indien u gerechtigd bent voor het dragen van een avondbaadje, worden naast de kosten voor grootkruizen en batons ook de kosten van de kleinkruizen vergoed door Defensie. Bij de bevestigingsmail zit tevens een bijlage met de instructies hoe u de kosten voor de opmaak kunt declareren.

AF-Terug naar Srebrenica

Met gepaste trots kunnen wij meedelen dat als bezoeker voor de voorstelling op 15 juni in Oirschot Majoor Marco Kroon zich heeft aangemeld. Ondanks het feit dat de meesten de persoon Marco Kroon kennen toch de volgende introductie:
Marco Kroon werd in 2009 onderscheiden met de hoogste militaire onderscheiding in Nederland, toetreding tot de Militaire Willems-Orde. De laatste keer dat deze werd uitgereikt was in 1955. In Kroon’s militaire carrière is hij op meerdere uitwisselingen naar o.a. Afghanistan, Irak en Cambodja geweest. Hij heeft 2 boeken geschreven en geeft regelmatig lezingen over leiderschap, teamwork en communicatie.

Opgeven kan via www.echos.nl/AF!

AF-Terug naar Srebrenica

Ga naar www.echos.nl/af en meld je aan!

 

Creatieve teken-en schilderworkshops

Er kan nog ingeschreven worden voor de creatieve workshops die Hulp voor Helden/Stichting KPPR organiseert in samenwerking met de Stichting Veteranenkunst. In Havelte en Oirschot zijn nog plekken beschikbaar. De workshop in Rotterdam wordt verplaatst tot na de zomer; de exacte data volgen nog.
Creatieve hobby's zijn een bron van ontspanning en positieve energie. Het kan een goede uitlaatklep zijn voor het verwerking van allerlei emoties, herinneringen en ervaringen. Heb je moeite om de draad weer op te pakken na een missie, of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Meld je dan nu aan via https://www.hulpvoorhelden.nl/projecten/tekenworkshops/!

 

 

 

Magic Monday bij ECHOS

Met groot plezier kondigen we iets nieuws bij ECHOS aan: Magic Monday.
Met dank aan Bazaarofmagic.eu kunnen wij nu eindelijk alle Magic the Gathering spelers voorzien van Boosters en sleeves.

In ECHOS-Home "het Baken" in Havelte is elke 1e maandag van de maand een Magic avond vanaf 18:00 tot nog 22:30

Soms een spontane draft en altijd plek om je eigen deck eens te testen tegen een ander.

Ben je een nieuwe speler of wil je kennismaken met het spel? Schroom niet!! Kom langs en je krijgt van ons een leuk deck en een lifecounter om te leren spelen en als je het leuk vind mag je het deck houden.

Ook kunnen we i.s.m. Bazaarofmagic.eu Boosters en accessoires voor Magic the Gathering aanbieden in ECHOS.

Wil jij ook een vaste avond organiseren met je vrienden in een ECHOS voor Magic the Gathering? Bel even met 06-83995099, Roy Schuurmans coördinator veteranenzaken. Hij vertelt jullie graag wat de mogelijkheden zijn.

Het team van ECHOS heet jullie alvast van harte welkom op Magic Monday!

 

 

 

Uitnodiging Tekenworkshop voor Veteranen

Hulp voor Helden/stichting KPPR organiseert in samenwerking met Stichting Veteranenkunst, een driedaagse teken-en schilderworkshop voor Veteranen. Deze workshops zullen plaatsvinden in de maanden april en mei en als locatie is gekozen voor ECHOS 'het Baken' in Havelte, ECHOS 'de Vrijheid' in Oirschot en ECHOS 'het Anker' te Rotterdam. Aanmelden voor deze bijzonder workshop kan via www.hulpvoorhelden.nl/workshops.

 

Geluk is bijzonder gewoon

Try-out  "Geluk is bijzonder gewoon" door Robert van den Bout, Roy Schuurmans en Marco Kroon op 2 maart om 19.30 uur in ECHOS-Home 'de Vrijheid'.

  • “Als je maar gelukkig bent!” of “Als je maar gelukkig wordt!” Wie is er niet opgevoed met dit aloude adagium!?

Maar wat dan? Als je dat bereikt hebt? Is je leven dan voltooid? Geluk is sowieso geen permanente toestand, maar geluk is in ieder geval niet het eindstadium.
  • Als je mensen over de hele wereld vraagt: “Wat wil je het liefst?”, dan is het antwoord overal hetzelfde. “Ik wil gelukkig zijn. Ik wil dat ik, mijn vrienden, mijn familie gelukkig zijn.”
  • Hoe word je dan gelukkig? Niet door zomaar een boekje te lezen. En zeker niet door naar goeroe’s te luisteren. Geloof nooit iemand die je precies kan vertellen hoe jij gelukkig wordt!
  • Er zijn vele wegen naar geluk en iedereen zal zijn eigen weg moeten zoeken. Wat wel helpt is om eens vanuit de wetenschap te kijken naar wat wij nu precies weten over geluk.
  • Met humor, praktische voorbeelden en een indrukwekkend verhaal weten Robert, Marco en Roy een leuke interactieve voorstelling neer te zetten om zo je blikveld te verruimen en jou zo helpen zelf de gewoonheid van geluk om je heen weer te zien.

Het is een try-out voor de MOD Dagen en normaliter niet voor iedereen te zien. Voor jullie nu de kans deze bij te wonen. Willen jullie ons laten weten of je komt via het evenement op Facebook? Klik hier en meld je aan!

Paardencoaching en verwerking, een krachtig verbond.

Op 2 maart om 19:30 is er een informatieve avond in ECHOS-Home het Baken. Hier zal de manege Farasi-Rafiki een korte presentatie geven over coachen met paarden, een zeer effectief gebleken hulpmiddel.

Een sessie met de paarden is heel intensief. Er komen veel emoties los. Soms gaat het om emoties die niet zozeer met het trauma op zich te maken. Het gaat zeker niet alleen om negatieve ervaringen die naar boven komen. Hele mooie herinneringen waardoor sommige zaken duidelijk worden: hoe komt het dat ik altijd zo reageer, waarom heeft een bepaalde situatie zo’n invloed op mij. Het geeft de mensen inzicht in gedrag en bepaalde patronen.
Het werken met de paarden heeft verder als voordeel dat je ze troost en steun kunnen bieden. Paarden hebben geen oordeel, ze accepteren je zoals je bent. Ze leven in het hier en nu en reageren ook alleen op wat ze op dat moment ervaren.
De paarden zorgen er voor dat je bepaalde gedachten toch durft uit te spreken, je voelt je gesterkt door de steun van het paard. Of het paard blijft hardnekkig volhouden dat niet alles is gezegd. Hij zal dan blijven doorgaan tot het moment dat gezegd is wat gezegd moet worden. Waarbij overigens het paard ook zal uiten wanneer het nog te vroeg is voor de coaches om items te benoemen.

Voor wie:
- Mensen die bijzondere gebeurtenis in hun leven willen verwerken
- Mensen die graag zouden willen coachen met paarden

Tijdens de presentatie zal bij voldoende belangstelling een vervolgpresentatie worden voorgesteld. Graag willen we weten of je komt. Laat je ons dat even weten via het evenement op Facebook? Klik hier en meld je aan!

Afscheid ‘vader der veteranen’ Ted Meines

Op 24 december jl. is verzetsheld en luitenant-generaal b.d  Ted Meines op 95-jarige leeftijd overleden. Behalve verzetsstrijder, Indiëganger, mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Veteranen Platform, was hij ook ereburger van de staat Israël.

Tijdens de besloten uitvaart van luitenant-generaal b.d. Ted Meines op donderdag 5 januari a.s. zullen de Veteranenontmoetingscentra open zijn van 14:00-17:00 uur zodat veteranen via een livestream samen kameraadschappelijk afscheid kunnen nemen.

Van de ECHOS-Homes zijn ECHOS-Home ‘Het Baken’ in Havelte (Johannes Postweg 5)  en ECHOS-Home ‘Baan Zulu’ in Harskamp (Otterloseweg 12a) open. U bent van harte welkom.

Ook is er de mogelijk om de uitvaart te volgen via het Defensiekanaal op You tube via youtube.com/defensie.

Op internet is een condoleanceregister geopend. U kunt dit condoleanceregister vinden via http://www.gedenken.nl/herinner/ted-meines

 


15 december 2016
Kerst-reces

Van zaterdag 24 december 2016 t/m zondag 7 januari 2017, zullen alle ECHOS-Homes gesloten zijn i.v.m het Kerst-reces.
Langs deze weg wensen we iedereen fijne Feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 

14 december 2016
Kerstmaaltijd

Alle KMTO-medewerkers (Koninklijke Marine Technische Opleidingen) waren uitgenodigd voor de kerstmaaltijd, die dit jaar bij ECHOS-Home 'de Eendracht' plaatsvond. In twee shifts hebben alle KMTO-ers kunnen genieten van een goed verzorgd buffet, met bijbehorend drankje en feestelijk toetje. Een mooie afsluiting van het jaar!

foto van Het Baken. foto van Het Baken. foto van Het Baken.