Wijziging directie ECHOS Homes

Met ingang van 1 november 2023 is Harold Jacobs, directeur van ECHOS Homes, vanwege medische redenen noodgedwongen teruggetreden. Totdat er een opvolger is aangesteld, wordt zijn functie waargenomen door dhr. Co van der Aa, momenteel lid van de Raad van Toezicht ECHOS Homes.

Harold Jacobs, voormalig officier bij de Koninklijke Landmacht, met als laatste functie commandant van het KPU-bedrijf in Soesterberg, was van meet af aan een zeer betrokken directeur. Hij stuurde sinds 1 februari 2021 de organisatie met hart en ziel aan en was een echte pleitbezorger bij Defensie om voldoende ondersteuning te krijgen voor – zoals hij altijd zei – deze vorm van ‘bijzondere personeelszorg.’

In de afgelopen jaren is ECHOS Homes weer meer op de kaart gezet en zijn diverse partnerships aangegaan. Zoals die met het Nationaal Comité Veteranendag en DFD, een eerdere partner. ECHOS Homes werd zichtbaar bij evenementen zoals de Invictus Games, Veteranendag in Den Haag of de Nationale Taptoe in Ahoy. Harold was, zelf ook veteraan, lid van de jury die de winnaar van de jaarlijkse Witte Anjer Prijs kiest en zorgde voor een uitstekende samenwerking met Marcandi, de Marine Cantine Dienst. Die zorgen onder andere voor de winkel in de ECHOS vestiging Baan 41 in Bergen-Hohne.

Tot zijn teleurstelling kon hij begin dit jaar niet anders dan de goed bezochte ECHOS vestiging in Rukla  (Litouwen) sluiten. Dit vanwege personeelstekorten, logistieke complicaties en moeizame afspraken met lokale autoriteiten. Tegelijk is onder zijn leiding weer perspectief ontstaan voor het met sluiting bedreigde ECHOS Homes ‘Baan 41’ In Bergen-Hohne, Duitsland. Deze belangrijke pleisterplaats voor militairen op schietserie zal nieuw gebouwd worden, met steun van Defensie en de Duitse overheid.

Waarnemer Co van der Aa heeft, net als Harold Jacobs, ook een militaire achtergrond, maar dan bij de Koninklijke Marine. Hij voerde onder andere het commando over het luchtverdedigingsfregat Witte de With in de Golfoorlog. Na zijn tijd bij de Koninklijke Marine was hij lange tijd actief als bestuursvoorzitter van railAlert. Deze stichting let op veilige werkomstandigheden voor alle partijen die aan het spoor werken. Momenteel is Co van der Aa, naast lid van de raad van Toezicht ECHOS Homes, ook lid van de Raad van Bestuur van ‘Hulp voor Helden’. Deze stichting zet zich in voor meer erkenning en waardering voor militairen, veteranen en thuisfront.

ECHOS Homes

Stichting ECHOS Homes is een professionele welzijnsorganisatie voor militairen, veteranen en hun thuisfront. Onder het motto ‘een thuis ver van huis’ exploiteert de stichting 7 vestigingen in Nederland vlak bij de grotere kazernes. Daar wordt voor een hapje en drankje gezorgd, kan vergaderd worden en vinden reünies of andere bijeenkomsten plaats. ECHOS Homes wordt ondersteund door het ministerie van Defensie.

24 oktober 2024 viert ECHOS Homes,  samen met Hulp voor Helden, het 150-jarig bestaan van de militaire tehuizen. Kijk voor het programma daarvan vanaf 1 januari 2024 op onze site: www.echos.nl.

Vragen over dit bericht bij Petra van Dorland, office-manager ECHOS Homes. Tel: 055-3575658. Mail: p.vandorland@echos.nl