MOD-DAGEN 2018

Speciaal voor militaire oorlogs- en dienstslachtoffers organiseert Defensie jaarlijks regionale ontmoetingsdagen. Deze dagen vinden het ene jaar in Oost-Nederland en het ander jaar in West-Nederland plaats. In 2018 was het weer de beurt aan het westen van het land. Met deze dagen toont Defensie waardering en erkenning voor wat mensen hebben betekend voor de organisatie.

Een aantal van deze MOD dagen wordt gefaciliteerd door ECHOS Homes.

12 en 13 mei Grave (ECHOS Home ‘de Vrijheid’)

Op 12 en 13 mei werden op het terrein van de Generaal de Bons kazerne in Grave de MOD-dagen gehouden. ECHOS Home ‘de Vrijheid’ verzorgde de catering en aankleding.

Er was een varken aan het spit met allerlei heerlijkheden die goed smaakten op een gezellig aangekleed terras. Dit werd voorafgegaan door een welkomstwoord van Ron Deelen, Adviseur afdeling veteranen DPOD.

Er waren voldoende mogelijkheden om je actief uit te leven, zowel voor kinderen als hun ouder(s). Er waren een spectaculair springkussen, trampolines, een kartbaan en klimtoren.

Met daarnaast een barbier, een cartoontekenaar, roofvogelshow en verschillende voordrachten in een zaal waren beide dagen een groot succes.

Na de eerste dag was er gelegenheid voor de bezoekers om te blijven overnachten op de Generaal de Bons kazerne. In de avond van de overnachting was er een speciale sfeer door verschillend gesitueerde terrasjes waar muziek op aanvraag werd gespeeld. Vaak muziek met speciale herinneringen uit oorlogstijden.

 

14 en 15 mei Den Helder (ECHOS Home ‘de Eendracht’)

Op 14 en 15 mei waren de MOD dagen in de kop van Noord-Holland in Den Helder bij ECHOS Home ‘de Eendracht’ op Marinekazerne ‘de Erfprins’.

 

 

Mede dankzij het stralende weer waren deze beide dagen ook zeer geslaagd.

Er waren voordrachten van o.a. Marco Kroon (Ridder Militaire Willemsorde) en ‘de nieuwe dominee’ Robert van den Bout. Ook waren er verschillende kraampjes waar men informatie kon verkrijgen, een barbier, visagiste etc.

18 mei Rotterdam (ECHOS Home ‘het Anker’)

Op 18 mei was er een MOD-dag in Rotterdam bij ECHOS Home ‘het Anker’ op de Van Ghentkazerne.

Ook die dag was het schitterend weer en kon het terras betrokken worden bij de activiteiten.

Na wederom een welkomstwoord door eerder genoemde Ron Deelen waren ook hier voordrachten van o.a. Marco Kroon. Er waren verschillende kraampjes te bezoeken. De dag werd afgesloten met een heerlijke ‘blauwe hap’.