Een tafel met een verhaal.

Een van de eerste dingen die de genie maakt in nieuwe missiegebieden zijn picknicktafels. Herkenbare ontmoetingsplekken voor militairen.

De vestigingen van de Stichting ECHOS homes zijn  ook ontmoetingsplekken voor militairen en veteranen.  De Stichting is dan ook trots dat we nu ook de zo herkenbare picknicktafels hebben bij onze vestigingen in Nederland. Maar nu tafels met een verhaal.

De tafels zijn namelijk gemaakt van oude gevechtskleding (48%) en afvalplastic (48%). Defensie heeft de oude gevechtskleding voor dit project ter beschikking gesteld. 960 kg gevechtskleding, verwerkt in de sociale werkplaats, de BIGA-groep in Zeist, is door de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie daar opgehaald en naar de fabriek gebracht. De “IKEA” bouwpakketten van de picknicktafels zijn na de productie door CLS-TEX weer opgehaald door de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie en gebracht naar onze vestigingen. Onze eigen mensen hebben de tafels in elkaar gezet.

De tafels zijn gesponsord door Hulp voor Helden (5x), Nationaal Katholiek Thuisfront (3x) en het Karel Doormanfonds (2x) waarvoor onze dank!

De tafels hoeven nooit meer te worden geschuurd of geschilderd. Ze slijten niet door weer, wind, temperatuur. De tafels zijn ook weer 100% recyclebaar.

Per picknicktafel een besparing van 787,68 kg CO2 en 519,20 KWH stroom en geen afval.

Deze robuuste picknicktafels zijn een mooi voorbeeld wat met het Cliff materiaal gemaakt kan worden. Van het materiaal kunnen ook bloembakken, oeverbeschoeiingen, wegenmatten, bushaltehokjes en eigenlijk alles in de openbare ruimte waar metaal of hout door dit materiaal kan worden vervangen. Flinke besparingen zijn hierdoor mogelijk in de investering en in de onderhoudskosten, terwijl tegelijkertijd een bijdrage wordt geleverd in de reductie van CO2 en het gebruik van stroom. Tevens is dit een duurzame deeloplossing van de afvalbergen van plastic en textiel. Kansen! https://www.cls-tex.nl/

We hopen op vele mooie ontmoetingen en goede gesprekken aan deze tafels.